onsdag 22. desember 2010

I siste liten...


Innimellom andre forberedelser har symaskina fått jobba litt de siste dagene. Vi reiser snart avgårde for å feire jul med familien, men i siste liten har noen nye plagg blitt til:



I juleferien håper vi å få besøke ei lita frøken som ble født i sommer, men som vi ennå ikke har møtt. Hun skal få ei fargerik bukse! Stoffet har jeg bestilt fra Cetho.

Verdens søteste lille kusine har blitt 2 år. Hun er veldig begeistret for Mummifamilien, og da måtte det jo bli kjole med Mummi på i bursdagsgave :-)



Og så har frøkna fått ny nattkjole. Mønsteret er det samme som jeg brukte her, og pingvinstoffet kommer fra Stoff & Stil.



Jeg tror nok dette blir siste innlegg fra meg før jul - håper alle rundt omkring snart er ferdige med stress og kav, og får noen fine fridager med roligere tempo, kos og godt selskap!
Riktig God Jul!

søndag 19. desember 2010

Ny pyjamas



Ny pyjamas til go`gutten min. Han er så lang, og vokser så fort! Denne har fått lange ribber i beina, i håp om at den skal vare ei stund.
Mykt og behagelig stoff fra billigkurva på Stoff & Stil. Og tydeligvis myk og god å ha på også, så den ble godt mottatt - go`gutten har sullet rundt i pysjen i nesten hele dag :-)
Mønster fra Meedom.


lørdag 18. desember 2010

Gylfvegring


Jeg har laget finbukse til gutten min. Veldig fornøyd! Det er jo flott å være ferdig med enda et prosjekt på lista over alt jeg vil rekke, men hovedårsaken til at jeg er så fornøyd er nok at jeg har overvunnet gylfvegringen min! Dette er altså første gang jeg lager ei bukse med skikkelig gylf...og jeg har vegret meg leeenge...

Mønsteret er hentet fra Ottobre 4/09. I bladet er buksa en kortere knickersmodell, men jeg har laget den i vanlig bukselengde. Helt fra jeg så bildet i bladet har jeg liksom hatt i bakhodet at jeg skulle prøve det mønsteret som finbukse til gutten min, og nå er det altså gjort :-)


Og det artigste er jo selvsagt at den passer perfekt :-)

God lørdag!

tirsdag 14. desember 2010

Juleklær


Når jula ennå er et par-tre sider unna på kalenderen , har jeg veldig mange planer om alt det jeg skal lage til jul...Plutselig viser kalenderen at der er jul veldig snart, og da må lista krympes og organiseres på nytt. Regner med det kansje finnes noen flere som har det på samme måten ?!
Et par ting som havnet på toppen av lista mi etter omorganiseringen, er finklær til gutten i huset. Nå er skjorta klar. Jeg har tatt utgangspunkt i skjortemønsteret hos Meedom (form 2). Stoffet kommer fra Stoff & Stil.


Og neste punkt på lista er selvsagt bukser - nå gjelder det å holde seg til den omorganiserte (og realistiske?) lista :-)

onsdag 8. desember 2010

Mer flanell



Resten av flanellstoffet jeg viste fram i forrige innlegg, har nå blitt en kjole (eller tunika?) til jenta mi. Dette er en modell jeg ikke har prøvd tidligere. Mønsteret er hentet fra Ottobre 3/2010. Jeg har sydd den i str 98. Jeg synes modellen ser fin ut- liker vidden på skjørtet godt. Jeg har ikke fått prøvd den på jenta mi ennå, og jeg er litt spent, for jeg frykter at den er litt liten.



Jeg synes det er så hyggelig at dere tar dere tid til å legge igjen en liten hilsen når dere kikker innom. I det siste har det kommet til en del "nye" besøkende som har lagt igjen spor etter seg her hos meg. Det setter jeg stor pris på, og på den måten har jeg også funnet fram til flere spennende og flotte blogger som jeg ikke tidligere har besøkt. Artig!

fredag 3. desember 2010

Myk bukse


I sommer fikk jeg et par fine flanellstoff fra Robert Kaufman i gave. Stoffene er skikkelig myke, og jeg tenkte de må være egnet til lune plagg nå på vinteren. Jenta mi har fått ei ny bukse av disse to stoffene, og en kjole er også under produksjon.



God fredag :-)