tirsdag 29. mai 2012

Større bukser


Lillebror vokser og vokser. Nå trenger han nye bukser i str 74. 
Ei venninne har sydd ei slik bukse til si lille frøken, og det inspirerte meg til å lage denne. Mønsteret er hentet fra Ottobre nr 1/12. Buksa er veldig enkel å sy, og jeg synes passformen er god!
Stoffet jeg har brukt er fra Gekko, og var faktisk 'innpakningspapiret' på dåpsgaven som Lillebror fikk fra Gekkofamilien :-)

tirsdag 15. mai 2012

Rødt, hvitt og blått



I barnehagen har de hatt sin egen 17.mai i dag, med potetløp, pølse, is og tog. Bunaden må vi jo nesten spare til den ekte 17. mai, så i dag fant frøkna og jeg ut at det var fint med en kjole i rødt, hvitt og blått. Denne ble laget i en fei i går kveld. Til ermene brukte jeg ei gardinkappe som hadde ferdig påsydd blonde nederst - dermed slapp jeg å legge opp ermene!
Kjolen er fotografert etter vel gjennomført leke-17.mai, og er vel så skitten som den skal være når man er 4 år og har hatt en herlig dag ute i sola :-)

søndag 13. mai 2012

Nye bukser



Jeg har vært en tur i København. Tre herlige dager på husmorferie ;-) 
 Jeg hadde hyggelig selskap av ei som også gjerne går i stoffbutikker, så vi fikk lagt turen innom både Husflid, Stof 2000 og Malika & Rosa. Jeg kom hjem med mange meter stoff i sekken!


Jeg har sydd to nye bukser av Liberty look-alike stoff fra Stof 2000. Ei sommerbukse til jenta mi, og ei berberbukse som skal gis bort i bursdagsgave. Mønsteret er hentet fra Sy magasin nr 5/2012.

mandag 7. mai 2012

Vårlue og blafreskjørt



Det er så deilig med litt sol! Vårfølelsen inspirerte meg til å plukke fram noen fine stoffbiter og lage ei vårlue. Jeg har brukt småbiter av noen fine retrostoffer i midtpartiet, og lilla babycord på sidene. Lua er foret med lilla velour. 
Jeg synes denne luemodellen er så søt, men var litt spent på om mottakeren kom til å akseptere den. Etter å ha prøvd den på i går kveld godkjente hun den...men det er jo ingen garanti for at hun kommer til å bruke den ;-)
Jeg har tatt utgangspunkt i mønsteret hos Gynther, og gjort noen små endringer.


Og så har frøkna fått et skjørt som matcher buksene til lillebror fra forrige innlegg. Jeg kjøpte en halv meter av dette stoffet fra Blafre, og synes egentlig det er ganske bra å få til to plagg av det! 
Jeg sydde sammen det som var igjen av stoffet til et langt stykke, og rynket det sammen. I livet har jeg brukt brun ribb med strikk inni. Enkelt :-)